Het Energieprestatiecertificaat(EPC)

Sinds 1 november 2008 is het verplicht om bij de verkoop van een woning of appartement een Energieprestatiecertificaat (EPF) te laten opstellen. Sinds 1 januari 2009 is dit eveneens verplicht bij de verhuur van een onroerend goed. Dit geldt ook voor nieuwe huurcontracten!

 

Dit certificaat, dat 10 jaar geldig is, moet bij de verkoop overhandigd worden aan de koper. Bij een verhuur moet enkel een kopij worden bezorgd aan de huurder.

 

Zo’n Energieprestatiecertificaat is in feite het schoolrapport van uw onroerend goed voor het vak Energetische Prestaties. Het bevat een kengetal dat de berekening is van de formule kWh/m², met andere woorden het berekende jaarverbruik aan energie van uw pand, ten opzichte van de bruikbare vloeroppervlakte. Is uw woning “geslaagd” en dus energiezuinig, dan komt het kengetal in de groene zone op het EPC te staan. Is ze energieverslindend, dan komt het kerngetal in de rode zone te staan.

 

Het certificaat moet worden opgesteld door een erkend energiedeskundige type A. Zo’n deskundige heeft een speciale opleiding gevolgd hiervoor. Robert Slegers behaalde het diploma van energiedeskundige in 2009.

 

Expertissimo helpt u dus graag verder met het verkrijgen van een Energieprestatiecertificaat als u uw vastgoed wenst te verkopen of verhuren! Ook geven wij professioneel advies om energie te besparen.

 

Voor meer inlichtingen omtrent het verkrijgen van een EPC, gelieve contact op te nemen of persoonlijk met een van onze ervaren professionals op de telefoonnummers:   0475/78.59.53  of  03/297.00.60