Waarom een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is iemand die u op professionele wijze bijstaat bij de aankoop van een onroerend goed. Dit gaat veel verder dan het onderhandelen over de prijs.

Prijs is natuurlijk een belangrijk gegeven als u wilt overgaan tot de aankoop van een onroerend goed. Niemand betaalt graag teveel. Maar er komen nog veel andere factoren kijken bij zo’n aankoop, en daarvoor is het professioneel advies van een aankoopmakelaar onontbeerlijk.

Een aankoopmakelaar beschikt namelijk over de nodige expertise om het onroerend goed te inspecteren op gebreken, zowel bouwkundig als op gebied van wetgeving. Een aankoopmakelaar bekijkt ook het fiscaal statuut van het goed, geeft u advies over de eventuele verhuurde toestand, en kan u adviseren over de beste aankoopfinanciering en verzekering.

Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Expertissimo als aankoopmakelaar

Wij bij Expertissimo willen ons engageren om voor u als aankoopmakelaar te fungeren. Wij zijn van overtuiging dat de klant die onroerend goed wenst aan te kopen op de best mogelijke manier begeleid moet worden door professionals met expertise en ervaring.

De aankoop van een onroerend goed is namelijk een transactie die de meeste mensen slechts éénmaal in hun leven ondernemen. En dan wilt u dat het meteen goed is. Bij de aankoop van een onroerend goed wilt u niets aan het toeval overlaten, want een slecht genomen beslissing kan catastrofale gevolgen hebben.

 

Wat biedt aankoopmakelaar Expertissimo U?

 • 28 jaar praktijkervaring in het verhandelen van onroerend goed

 • Sinds de erkenning van het beroep in 1993 het erkenningsnummer 200.849, sinds 2008 bijgestaan door erkenningsnummer 504.760.

 • Discrete onderhandelingen en alle noodzakelijke opzoekingen terzake

 • Samenwerking met uw notaris

 • Begeleiding bij de goedkoopste financieringsvorm

 • Nazicht van de kadastrale gegevens en bouwvergunningen

 • Nazicht op verborgen gebreken aan pand en grondaandeel

 • Pré-schatting door beëdigd expert-schatter

 • Onderhandeling van de aankoopprijs en modaliteiten

   

Wat kost een aankoopmakelaar?

Waarschijnlijk minder dan dat u ermee bespaart!

De vergoeding van de aankoopmakelaar gebeurt meestal op basis van een vast percentage op de bekomen aankoopprijs, of op basis van een op voorhand afgesproken forfaitbedrag.

Als u wil weten hoe wij u als aankoopmakelaar het beste kunnen bijstaan, gelieve contact op te nemen met ons.